Қатты қатыру, процестің жоғары жылдамдығына байланысты, ең аз мөлшердегі мұз кристалдарының пайда болуын қамтамасыз етеді, демек, аздап дегидратация, яғни ылғалдың жоғалуын қамтамасыз етеді.
Бұл ретте, мұздатылған өнім өзінің құрылымын, дәмі мен хош иісін барынша сақтайды. Консервілеудің бірде-бір әдісі мұндай маңызды нәтиже бермейді.
IQF технологиясы тіндердегі микроорганизмдердің барлық ыдырау/даму процестерін тоқтатады -жемістер үстелде химиялық биоқорғаныс құралдарын, консерванттарды және басқа өңдеулерді қолданбай-ақ бастапқы түрінде пайда болады - бұл олардың балғын жемістер деп аталатындардан алдындағы шешуші артықшылығы.