рус / eng / kaz
    


FRUTTA артықшылықтары

FRUTTA - ынтымақтастықтың артықшылықтары 

  • Органикалық егіншілік – өнімді Қазақстан фермерлері өсірген
  • Сапаны ерекше бақылау*
  • Өндірістің экологиялылығы
  • Үнемді өндіріс
  • Шокты мұздату және сублимация технологиясы жаңадан жиналған өнімдердің пайдалы қасиеттерінің сақталуына кепілдік береді
  • Біздің заманауи жеміс сақтау қоймаларымыз өнімді жыл бойы балғын күйде сақтайды
  • Біздің мұздатылған тағамдарымыз бүкіл жарамдылық мерзімінде пайдалы қасиеттерін сақтайды




БІЗДІҢ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ инновациялары мен дәстүрлері

ҚАРҚЫНДЫ ТЕХНОЛОГИЯЛАР
ЖЫЛЫЖАЙЛАРДА ӨСІРУ
  • 5-ші буынның шыны жылыжайлары
  • Жылжымалы науалар (swing system) есебінен отырғызу тығыздағышы бар құлпынай өсіру жүйесі
  • Жаңа буынның конвейер түріндегі ЖЕМІС ЖИНАУ желісі
  • Бұршақтан қорғайтын тор астындағы құмыралардағы бақыланатын топырақта өсіру жүйесі
  • Өлшеп салуға жіберер алдында егістікте +5°С дейін салқындағанда маусымнан тамызға дейін егін жинау

Реттелетін газ ортасында сақтау технологиясы (РГО) - көкөністер мен жемістерді сақтаудың ең прогрессивті, заманауи технологияларының бірі. Әрбір өнімнің өзіндік қарқындылығының «тынысы» бар, сондықтан реттелетін газ ортасы әртүрлі түрлер мен кейде сорттар үшін бірдей емес.

15000 тонналық РГА камералары (250 тоннадан 59 камера және жидектер үшін 50 тоннадан 4 камера)

РГА-да сақтау мерзімі:
  • Алма - 9 ай
  • Қауын - 2 ай
  • Көкжидек - 2 ай
  • Қызыл шие - 1 ай

БАЛҒЫН ЖИДЕКТЕР МЕН ЖЕМІСТЕРДІ ШОКТЫ МҰЗДАТУ

Мұздатудың екі сатысы бар ауа ағынында -10°C және -40°C. Ал шикізатты жууға арналған суды озондау зиянды химиялық заттарды қолданбастан кез келген вирустарды толық зарарсыздандыруды және жоюды қамтамасыз етеді.

Балғын жидектер мен жемістерді мұндай мұздату төмендегілерді:
  • жабыспайтын жоғары сапаны
  • өнімнің барлық қасиеттерінің сақталуын: процесте дәрумендер, қоректік заттар жойылмайды
  • ерігеннен кейін табиғи дәмнің, хош иістің, балғындықтың сақталуын қамтамасыз етеді

ЖЕМІСТЕР МЕН ЖИДЕКТЕРДІ СУБЛИМАЦИЯЛАУ ПРОЦЕСІ

Сублимацияланған кептіру - бұл мұздатылып, вакуумға салынғаннан кейін су өнімнен шығарылатын процесс. Бұл мұздың сұйық фазаны айналып өтіп, қатты күйден бу күйіне тікелей өтуіне мүмкіндік береді. Жемістердегі су молекулалары өнімнен шығып, таралып газға айналады.

Мұндай технология:
  • өнімнің барлық қасиеттерінің 99% сақтауға
  • жемістер мен жидектерді консервантсыз 2 жылға дейін сақтауға
  • жемістер мен жидектердің өзгеріссіз қалуына мүмкіндік береді


FRUTTA БІРЕГЕЙ ГЕОЛОКАЦИЯСЫ

Алматы облысы Түркістан және Жамбыл облыстарымен қатар қарқынды жеміс-жидек және көкөніс өсіру үшін ең жақсы климат аймағы болып табылады. Жоба бірінші кезекте Алматы облысының әлеуетін 5 негізгі ауданда – Еңбекшіқазақ, Іле, Талғар, Ұйғыр және Панфилов аудандарында – біздің жеміс сақтау қоймасы мен сублимация зауытының қол жеткізу аймағында жұмылдырады.

Негізгі өндірістік алаң Алматы облысының Іле ауданындағы "Береке" индустриялық аймағында орналасқан.

Өз плантацияларымызға арналған шикізат базасы Саймасай ауылынан жоғары Үлкен Алматы каналының бойында. 


Жобаның шикізат базасына мыналар кіреді:
  • Жеміс бақтарының, бақшалардың және жидек плантацияларының қарқынды жеміс-жидек өндірісі 2484 гектар.
  • Жеткізуді 1000-нан астам ауласы мен жеке қосалқы шаруашылықтары бар 200-ге дейін орта фермерлік қожалықтар жүзеге асырады.







Қарау саны: 217
Сақталған: 07.12.2022









(с) Copyright 2022 by Frutta





... күте тұрыңыз

Хорошая погода, не так ли?

Таратылымға жазылу


Операция сәтті аяқталды.



ҚАТЕ!